Ubica Džoker pred sudom u Denveru

Izvor: Kurir, 30.Jul.2012, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Džoker pred sudom u Denveru

Državno tužilaštvo je već saopštilo da će zatražiti smrtnu kaznu za Džejmsa Holmsa

DENVER - Pred sudom u Denveru danas će biti pročitana optužnica osumnjičenom za masakr u bioskopu u Koloradu na premijeri poslednjeg filma u serijalu "Betmen"“.

Džejms Holms je optužen da je, pre nedelju dana, ubio 12 gledalaca, i ranio 58 posetilaca premijere.

Pred masakr Holms je nabavio oružje i municiju, što, kako se navodi u optužnici, ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na to da je zločin bio planiran.

Na ovom ročištu, na zahtev advokata optuženog, neće biti dozvoljeno prisustvo televizijskih kamera.

Holms je optužen i da je minirao svoj stan u nameri da digne u vazduh čitavu zgradu.

Državno tužilaštvo je već saopštilo da će zatražiti smrtnu kaznu za Holmsa, prenose agencije.

Ovo je drugo pojavljivaljnje Holmsa pred sudom: Pre nedelju dana on u sudu nije rekao ništa, delovao je premoreno i borio se da ne zaspi. Za sada nema podataka šta su istražni organi saznali o motivu za ovaj stravičan zločin.

Sudija Vilijem Silvester sve dokumente i rezultate istrage zatvorio je za javnost i zabranio je svima, koji su uključeni u ovaj slučaj, da govore za medije. Silvester je kazao da će razmotriti zahtev medija za obelodanjivanje dokumenata.

Advokat optuženog izneo je u javnost podatak da je Holms bio pod psihijatrijskom terapijom i da će danas pred sudom izneti i podatke o tome šta je Holms rekao svom lekaru dr Line Fenton.

Holms je poslao paket svojoj doktorki o čijem sadržaju nema detalja, pa odbrana zahteva od policije da im se omogući uvid.

"Holms je bio pacijent dr Fenton i komunikacija sa njom je lekarska tajna", rekao je advokat, ističući da bi sudija trebalo da sankcioniše preuzimanje upućenog paketa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.