(UŽIVO) SADA SVE POČINJE! Tramp i Obama napustili Belu kuću SMRKNUTIH LICA, stigli na Kapitol Hil

Izvor: Blic, 20.Jan.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) SADA SVE POČINJE! Tramp i Obama napustili Belu kuću SMRKNUTIH LICA, stigli na Kapitol Hil

Počela je inauguracija Donalda Trampa koji će danas i zvanično postati predsednik SAD nakon što položi zakletvu na svečanom delu. Tramp će tako postati 45. predsednik SAD. Istovremeno, zakletvu će položiti i Majk Pens, njegov potpredsedinik. Današnju inauguraciju obezbeđuje veliki broj policajaca, a više od 30 organizacija najavilo je protest i demonstracije ispred Bele kuće.

16.59 - Tramp stigao na Kapitol Hil

Donald Tramp stigao je na Kapitol Hil. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uskoro bi trebalo da održi govor, kao i potpresednik Pens, nakon čega ćesledi polaganje zakletve. Stigla su i Trampova deca.

16. 52 - Završen sastanak bivšeg i novog predsednika

Tramp i Obama napustili su Belu kuću. Britnski list "Gradijan" piše da su obojica izgledi jako ozbiljno. Na izlasku su razgovarali između sebe, a potom seli zajedno u limuzinu.

Barack Obama and Donald Trump leaving the White House together https://t.co/RPxfyP2Tak #Inauguration pic.twitter.com/u2td03WenI

16. 48 - Kremlj: Putin neće pratiti Trampovu inauguraciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće pratiti inauguraciju novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, saopštio je danas Kremlj. "Ne verujem da Putin planira da da prati direktan prenos Trampove inauguracije, pošto ta ceremonija traje prilično dugo", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svečanu inauguraciju Donalda Trampa za 45. predsednika SAD direktno će prenositi ruska televizija Rosija 24 (Rošiya 24).

16. 37 - Obama se oprostio i na Tviteru

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama objavio je danas na Tviteru oproštajnu poruku, nekoliko sati pre predaje dužnosti novom predsedniku Donaldu Trampu. "Najveća čast u životu bila mi je da služim Vama", napisao je Obama na zvaničnom profilu. Opširnije pročitajte OVDE.

16. 32 - Policija suzavcem na demonstrante

Dok se očekuje završetak sastanka Obame i Trampa, policija se na nekoliko lokacija u Vašingtonu sukobila sa demonstrantima koji žele da prekinu inuaguraciju. Demostranti nose transparente "opozvati grabežljivog predsednika" i uzvikuju parolu "nacističko smeće". Policija je u nekoliko navrata koristila suzavac sprej, ali za sada nema uhapšenih.

16. 20 - Stigla i Klintonova

Hilari Klinton, Trampova protivkandidatkinja na izborima, stigla je na Kapitol Hil. Klintonova je u svom prepoznatljivom stiluizašla iz automobila mašući okupljenima kada se uputila da zauzme svoje mesto.

Brief glimpse of #HilaryClinton who's arrived with #BillClinton for #Inauguration #DonaldTrumpInauguration pic.twitter.com/IzGzPeIMPQ

16.16 - Šta je Melanija poklonila Mišel?

Plava "Tifani" kutijica koju je Melanija poklonila Mišel Obami na ulasku u Belu kuću postal je hit na društvenim mrežama. Još uvek nije poznato šta je nova prva dama poklonila odlazećoj prvoj dami, ali je plava kuticija već dobila svoj nalog na Tviteru.

Posting updates on the contents of the box. #InaugurationDay #Obamas #Trumps #OpenTheBox

16.11 - Netanjahu prvi čestitao

Congrats to my friend President Trump. Look fwd to working closely with you to make the alliance between Israel&USA stronger than ever 🇮🇱🇺🇸

- Čestitam svom prijatelju Donaldu Trampu. Radujem se što ćemo blisko sarađivati da bismo učinili odnose Izaela i SAD jačim nego ikad - napisao je izraelski premijer na Tviteru.

16.06 - Majka Pensa dočekao Džo Bajden

Majk Pens, novi potpresednik SAD zahvalio se sada već bivšem potresedniku Džo Bajdenu na dobrodošlici u Belu kuću.

- Zahvalan sam na podršci tokom tranzicje potrese dniku Bajdenu. Zadovoljstvo mi je što su mene i (suprugu) Karen dočekali u Beloj kući - objavio je Pens na svom Tviter profilu.

Grateful for the support throughout the transition from @VP Biden & @DrBiden44. Pleasure to have them welcome Karen & me to The White House pic.twitter.com/M5khWysIU6

15. 59 - Demonstranti pokušavaju da spreče zvanice da uđu

Demonstranti koji su se okupili na više lokacija u Vašingtonu pokušavaju da spreče zavnice da priđu ulazima.

Trump supporters have given up trying to get through this #Inauguaration checkpoint. #sorrynotsorry pic.twitter.com/NYZ4UDNMHC

15. 55 - Stigla i Trampova porodica

Svi članovi Trampove porodice osim Ivankei njenog supruga stigli su u Kapitol Hil. Stigao je i Džordž Buš sa suprugom Laurom.

Former President George Bush and Laura Brush arrive at #InaugurationDay pic.twitter.com/URgWGIOsa5

15. 41 - Tramp stigao kod Obame

Donald Tramp u društvu supruge Melanije stigao je na tardicionalni sastanak sa odlazećim predsednikom. Trampa je ispred bele kuće sačekao Baraka Obama u društvu supruge Mišel, a po dolasku odlazeći i novi predsednički par srdačno se pozdravio i izljubio.

Donald and Melania Trump have met with Barack and Michelle Obama ahead of the #inauguration. Watch live:https://t.co/RPxfyP2Tak pic.twitter.com/LPpS479B2V

Melanija Tramp predala je poklon Mišel Obami, nakon čega je usledilo zajedničko slikanje.

Opširnije o susretu Obama i Trampovih pročitajte u odvojenoj vesti.

15.33 - Obama napustio Belu kuću poslednji put

Barak Obama pre nekoliko minuta napustio je Ovalnu sobu u kojoj je poslednji put boravio kao predsednik SAD. Poslednje Obamine reči upšućene američkom narodu bile su: "Hvala vam".

.@POTUS takes his final walk down the White House colonnade. pic.twitter.com/dIC1cukzVl

Novinari su pitali Obamu da li oseća nostalgiju. "Naravno", bio je njegov odgovor.

15. 21 - Ove možete pratiti celu inauguraciju uživo

15. 15 -Tramp: Sve počinje danas

Donald Tramp počeo je inauguracioni dan tvitom u kojem poručuje: "Sve počinje danas!".

"Vidimo se na zakletvi u 11:00 sati. Pokret se nastavlja - rad počinje!", napisao je Tramp na istoj društvenoj mreži, prenosi AP.

.@POTUS takes his final walk down the White House colonnade. pic.twitter.com/dIC1cukzVl

Tramp će, sa suprugom Melanijom, početi dan u crkvi Svetog Jovana, koja se nalazi preko puta Bele kuće.

15.10 - Počelo je - Tramp krenuo na službu u crkvu, posle će kod Obame

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izašao je danas iz predsedničke gostinske kuće kod Bele kuće i krenuo ka episkopalnoj crkvi Sent Džon čime počinju aktivnosti na dan njegove inauguracije. Posle crkve, Tramp odlazi u Belu kuću gde će ga dočekati još uvek aktuelni predsednik Barak Obama, a potom će na Kapitol, pred zgradu Kongresa, gde će položiti zakletvu. Tramp je juče stigao u Vašington avionom iz Njujorka.

14. 55 - Obama se oprostio od Bele kuće

Američki predsednik (još nekoliko sati) Barak Obama objavio je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici fotografiju kojom se očigledno oprostio od Bele kuće. Kako je Obama rekao zbogom predsedničkoj rezidenciji u Vašingtonu pročitajte ovde.

14. 50 - Sukob na demonstracijama uoči inauguracije

Watching these Moronic #disruptj20 start fires then get pepper sprayed & arrested is hilarious @ the #DeploraBall https://t.co/3KCZtJgqLH pic.twitter.com/mkLJ3ySAJx

Stotine demonstranata sukobilo se u Vašingtonu sa simpatizerima novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa na demostracijama koje su sinoć organizovane ispred bala nazivom "DeploraBall". Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

14.45 - CNN: Šta ako Tramp i svi njegovi saradnci umru?

Televizijska kuća Si-En-En emitovala je sinoć priču o tome šta bi se desilo u slučaju da za vreme inauguracije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, njega i sve prisutne zadesi katastrofa koju niko od njih ne bi preživeo. Oni daju odgovor na pitanje kome bi u tom slučaju pripala vlast. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

Dobrodošli u "Blicov" blog uživo. U današnjem blogu pratićemo inauguraciju novog predsednika SAD Donalda Trampa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.