UŽAS U FRANCUSKOJ; Najmanje 42 osobe poginule u sudaru autobusa i kamiona

Izvor: Kurir, 23.Okt.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U FRANCUSKOJ; Najmanje 42 osobe poginule u sudaru autobusa i kamiona

Vatrogasna služba je saopštila da je istraga u toku i da je jedino poznato da je poginuo 41 putnik autobusa i vozač kamiona.

BORDO - Najmanje 42 osobe poginule su kada se autobus sudario sa kamionom u blizini grada Lebrun, saopštila je Vatrogasna služba. Osam ih je preživelo i, na sreću, prošli su tek sa lakšim povredama.

U autobusu su bili penzioneri koji su išli na organizovani izlet.

In France's deadliest crash in 33 years, 42 people die after >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bus and truck collide https://t.co/BLCc4ltmNI pic.twitter.com/ls3BvTUz7M

Autobus se po sudaru zapalio i izgoreo do temelja, a na terenu se nalazi oko 60 vatrogasaca i lekara Hitne pomoći koji pomažu preživelima.

#BREAKING: #France: 42 French dead in collision between bus and truck in #libourne #Gironde: 5 injured, 2 unhurt pic.twitter.com/mFw913Wz8L

DIRECT VIDEO - #Puisseguin : première photo du car accidenté, envoyée par un Témoin BFMTV https://t.co/LIEhlp6yN7 pic.twitter.com/eSoBSNZ35A

41 putnik je nastradao u autobusu, a jedna žrtva je vozač kamiona.

Ubrzo nakon nesreće oglasio se i francuski predsednik Fransoa Oland.

"Ceo državni vrh šokiran je ovom strašnom tragedijom", izjavio je on.

Un accident a provoqué de nombreux morts en Gironde. Le gouvernement français est totalement mobilisé sur cette terrible tragédie.

Na mesto nesreće odmah se uputio i francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.



Poslednja ovako velika saobraćajna nesreća dogodila se u Francuskoj 1982. godine, kada je na putu život ostavilo 53 ljudi, a od toga 44 dece, od 6 do 15 godina.

(Tanjug/24sata.hr)

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.