UŽAS: Teroristi odrubili glavu otetom policajacu

Izvor: Press, 01.Dec.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS: Teroristi odrubili glavu otetom policajacu

Teroristi u Tunisu kidnapovali su jednog policajca koji nije bio na dužnosti i odsekli mu glavu, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.
Policajac i njegov brat bili su u svom vozilu u oblasti Kef na severozapadu kada su ih zaustavile naoružane osobe u nameri da ih opljačkaju, preneli su lokalni mediji.

Tokom pljačke, napadači su otkrili da je jedan od putnika policajac, kidnapovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su ga i kasnije ubili, preneo je AFP. U tom napadu policajčev brat nije povređen.

Snage bezbednosti su sada angažovane u čišćenju planinskih oblasti u blizini granice s Alžirom.

Dalje prema jugu, a još blizu granice, jedan drugi vojnik je ubijen danas kada je eksplodirala mina, saopšteno je u ministarstvu odbrane.

Od revolucije januara 2011. godine, u Tunisu je u porastu islamski ekstremizam. U protekle dve godine, vojska je u potrazi za džihadistima u pograničnoj oblasti.

U tom regionu su česte zasede na policajce i vojsku, i tu se krijumčari nafta, hrana i oružje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.