Izvor: Blic, 18.Jun.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS NA MALIJU Napadnuto odmaralište u Bamaku, dvoje ubijeno, oslobođeno 20 talaca

Najmanje dve osobe su danas ubijene u napadu na turističko odmaralište nadomak prestonice Malija, Bamaka, popularnog među turistima sa Zapada, dok je 20 talaca oslobođeno, saopštili su zvaničnici.

A security ministry spokesman in Mali says luxury resort 'Le Campement' outside the country's capital Bamako is under attack by gunmen @AP pic.twitter.com/GcDCkB4ABG

Ministar bezbednosti Salif Traore je za AFP rekao da je u pitanju bio napad džihadista.

- Intervenisale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su specijalne snage Malija i oko 20 talaca je oslobođeno - rekao je Traore, dodajući da su, prema dosad raspoloživim informacijama, dve osobe ubijene.

Kako se navodi, jedna od žrtava ima državljanstvo Francuske i Gabona.

Nešto ranije, zvaničnik misije UN, ali i radnik u Ministarstvu odbrane Malija su rekli da je u toku "teroristički napad", da ima povređenih i da su uzeti taoci.

- Sumnja se da džihadisti stoje iza današnjeg napada na popularno turističko odmaralište - rekao je neimenovani izvor iz Ministarstva odbrane te zemlje za AFP.

BREAKING: Gunman storm luxury Western resort in Mali as 'smoke rises over hotel' https://t.co/hvzzOiR3Nr pic.twitter.com/isBii9KXrB

- U toku je napad na Kangaba kamp, sumnja se da su napadači džihadisti - rekao je ranije večeras još jedan izvor, potvrdivši da su specijalne jedinice Malija uz pomoć francuskih vojnika Ujedinjenih nacija zatvorile područje.

Naoružani napadači su upali u odmaralište "L Kampement" u Dugurkoru, koje je veoma popularno među turistima, a nakon što su vojnici izašli na lice mesta uzeli su i taoce.

Meštani su prijavili da su jasno čuli zvuke pucnjave, kao i da su primetili da se nad lokacijom nadvio dim.

Na terenu su bili policija, vojska i specijalne antiterorističke jedinice, piše "Dejli star".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na turističko odmaralište u Maliju, dvoje mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2017

Najmanje dve osobe su ubijene u napadu na turističko odmaralište nadomak prestonice Malija, Bamaka, popularnog među turistima sa Zapada, dok je 20 talaca oslobođeno, saopštili su zvaničnici...Ministar bezbednosti Salif Traore je za AFP rekao da je u pitanju bio napad džihadista...- Intervenisale...

Nastavak na Vesti-online.com...

UŽAS NA MALIJU Napadnuto odmaralište u Bamaku, dvoje ubijeno, oslobođena 32 taoca

Izvor: Blic, 18.Jun.2017

Uz povike "Alahu ekbar" džihadisti su danas napali turističko odmaralište nadomak prestonice Malija, Bamaka, popularnog među turistima sa Zapada i tom prilikom život su izgubile dve osobe, dok su spasena 32 taoca...A security ministry spokesman in Mali says luxury resort 'Le Campement' outside the...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.