Izvor: Blic, 23.Dec.2009, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN uveo Eritreji embargo na oružje

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je danas rezoluciju kojom se Eritreji uvodi embargo na oružje i druge stroge sankcije zbog dostavljanja oružja pobunjenicima u Somaliji i odbijanja da reši granični spor sa susednim Džibutijem.



Za rezoluciju je glasalo 13 od 15 članica Saveta bezbednosti, Libija je bila protiv, a Kina uzdržana.

Prema danas usvojenoj rezoluciji, toj istočnoafričkoj zemlji na Crvenom moru se zabranjuje uvoz i izvoz oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a zemlje članice UN pozivaju se da izvrše inspekciju svakog sumnjivog tovara između Eritreje i Somalije.

Rezolucijom se takođe nalaže zabrana putovanja pojedincima, uključujući i članovima političkog i vojnog vođstva Eritreje, koji krše embargo oružja i koče postizanja graničnog sporazuma sa Džibutijem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.