UN upozoravaju na glad u Africi, upućen hitni apel za pomoć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2023, 16:14

UN upozoravaju na glad u Africi, upućen hitni apel za pomoć

Svetski program za hranu (WFP) i Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorile su 29. maja na rizik od gladi u Sudanu, zbog rata, a u Haitiju, Burkini Faso i Maliju zbog ograničenja kretanja ljudi i robe.   Te četiri države su se pridružile Avganistanu, Nigeriji, Somaliji, Južnom Sudanu i Jemenu koji se već suočavaju ili se predviđa da će se suočiti sa glađu ili drugom vrstom rizika od pada "ka katastrofalnim uslovima".   U izveštaju ove dve UN agencije se poziva na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UN upozorava na glad u Africi: Još "žarišta" sa nesigurnošću kada je u pitanju hrana

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2023

Dve agencije UN, Svetski program za hranu (WFP) i Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorile su na rizik od gladi u Sudanu zbog rata.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.