UN pozdravile odluku Huta da prestanu sa napadima na S. Arabiju

Izvor: B92, 21.Sep.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN pozdravile odluku Huta da prestanu sa napadima na S. Arabiju

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifit pozdravio je odluku pobunjenih Huta da prestanu sa napadima na Saudijsku Arabiju.

On je ocenio da to može da pošalje "snažnu poruku o želji da se završi rat" u Jemenu.

Grifit je to izjavio nekoliko sati pošto su pobunjeni Huti objavili ovu svoju odluku, samo nedelju dana od kako su preuzeli odgovornost za napade na najvažnija naftna postorjenja Saudijske Arabije.

Izaslanik UN je pozvao da se "iskoristi ova prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i krene u neophodne korake da se redukuju nasilje, vojna eskalacija i loša retorika".

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom vojno interveniše u Jemenu od 2015. godine na strani međunarodno priznate jemenske vlade.

Sukobi u Jemenu još više su zakomplikovali ionako tešku situaciju u toj zemlji u kojoj su desetine hiljada ljudi, uključujući i mnoge civile, poginule tokom građanskog rata, navode humanitarne organizacije.

Oko 3,3 miliona ljudi je raseljeno, a za 24,1 milion što je više od dve trećine stanovništva, potrebna je pomoć, kažu UN.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN pozdravile odluku Hutija da prestanu sa napadima na Saudijsku Arabiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2019

Izaslanik U.N. za Jemen Martin Grifit je danas pozdravio odluku pobunjenih Hutija da prestanu sa napadima na Saudijsku Arabiju i ocenio da to može da pošalje "snažnu poruku o želji da se završi rat" u Jemenu...Grifit je to izjavio nekoliko sati pošto su pobunjeni Huti objavili ovu svoju odluku,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.