UN neutralne u vezi sa Venecuelom

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN neutralne u vezi sa Venecuelom

Generalni sekretar UN Antonio Guteres izjavio je da svetska organizacija neće učestvovati ni u jednoj incijativi grupa koje se formiraju u vezi sa rešavanjem krize u Venecueli, kako bi očuvale neutralnost i kredibilitet kao organizacije koja može pomoći svim stranama u pronalaženju rešenja.
Predstavnici UN danas u Otavi neće učestvovati na sastanku Grupe iz Lime.

Na tom sastanku će se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovorati i o tome kako pomoći ljudima u Venecueli, uključujući i upućivanje direktne humanitarne pomoći, saopšteno je iz kabineta kanadskog premijera Džastina Tridoa, prenosi AP.
Jedanaest evropskih zemalja priznalo je opozicionog lidera Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele i pozvale ga da raspiše nove predsedničke izbore.
Aktuelni predsednik Nikolas Maduro, u intervjuu koji je emitovan na španskom televizijskom kanalu Antena 3 u nedelju, rekao je da ne prihvata ultimatume i da odbija da sada raspiše izbore za predsednika, koji redovno treba da budu organizovani 2024. godine, prenosi agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UN će ostati neutralne u vezi sa Venecuelom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2019, 00:56

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da svetska organizacija neće učestvovati ni u jednoj inicijativi grupa koje se formiraju radi rešavanja krize u Venecueli, kako bi očuvala neutralnost i kredibilitet kao organizacija koja može pomoći svim stranama u pronalaženju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.