Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UN neće biti zastrašene napadom"

Alžir -- Generalni sekretar UN Ban Ki-Mun izjavio je da svetska organizacija neće biti zastrašena stravičnim napadom u Alžiru.

On je rekao, posle obilaska razrušenih kancelarija UN u Alžiru, da ne može da opiše koliko je bio šokiran, tužan i nesrećan zbog napada koji se dogodio 11. decembra i iza koga stoji Al Kaida, a u kome je poginulo najmanje 17 radnika UN, prenela je agencija Rojters. "Ali to nas neće zatrašiti i obeshrabriti", istakao je Ban.

Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretar UN je rekao da je to što je video strašno i da nema reči kojima bi porodicama žrtava opisao koliko mu je žao zbog svega što se dogodilo.

Glavni grad Alžira 11. decembra su potresle dve eksplozije čije su mete bile nekoliko kancelarija Ujedinjenih nacija i alžirski Ustavni sud.

U tim napadima poginulo je najmanje 37 ljudi, a odgovornost za napade preuzela je Salafistička grupa za molitvu i borbu, severnoafričko krilo terorističke mreže Al Kaida.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.