UN glasale za slanje istražne misije u Gazu,Izrael odbacio

Izvor: B92, 18.Maj.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN glasale za slanje istražne misije u Gazu,Izrael odbacio

Ženeva -- Savet UN za ljudska prava izglasao je rezoluciju kojom se odobrava hitno slanje međunarodnog tima specijalizovanog za ratne zločine da ispita događaje u Gazi.

Savet UN usvojio je rezoluciju sa 29 glasova za, dva protiv i 14 uzdržanih. Rezolucija poziva na hitno slanje međunarodne nezavisne komisije da ispita navodna kršenja ljudskih prava i loše ophođenje u kontekstu napada izraelske vojske tokom velikih građanskih demonstracija koje su počele 30. marta 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Izrael je danas odbacio glasanje Sveta UN za ljudska prava.

"Izrael potpuno odbacuje odluku Saveta za ljudska prava koji još jednom dokazuje da se radi o telu koje po automatizmu ima većinski antiizraelski stav i kojim dominiraju licemerje i apsurd", navelo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.

Protesti zbog izraelske blokade i za pravo palestinskih izbeglica da se vrate na sadašnju teritoriju Izraela počeli su još 30. marta i održavani su svakog petka, a kulminirali su 14. maja na godišnjicu stvaranja Izraela.

To se poklopilo sa otvaranjem nove ambasade SAD u Jerusalimu, čemu se Palestinci oštro protive jer planiraju sedište svoje buduće države u istočnom anektiranom delu tog grada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UN glasale za slanje istražne misije u Gazu

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2018

Savet UN za ljudska prava izglasao je rezoluciju kojom se odobrava hitno slanje međunarodnog tima specijalizovanog za ratne zločine da ispita događaje u Gazi...Savet UN usvojio je rezoluciju sa 29 glasova za, dva protiv i 14 uzdržanih. Rezolucija poziva na hitno slanje međunarodne nezavisne komisije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.