UN: Situacija s klimon nikada nije bila ozbiljnija

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Situacija s klimon nikada nije bila ozbiljnija

Situacija s klimatskim promenama "nikada nije bila toliko ozbiljna" i to treba da podstakne međunarodnu zajednicu da učini mnogo više u borbi protiv tih promena, izjavila je danas zvaničnica UN o klimi Patricija Espinoza prvog dana konferencije UN o klimi - COP24.

"Ova godina će biti među četiri najtoplije ikada registrovane godine. Koncentracija gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi je na rekordnom nivou a njihovo širenje se povećava", navela je zvaničnica UN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prema njenim rečima, uticaj klimatskih promena nikada nije bio ozbiljniji, a na konferenciji treba da se raspravlja šta učiniti više u toj borbi.

Delegacije oko 200 zemalja će tokom dve nedelje konferencije u poljskom gradu Katovice raspravljati o primeni  međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama koji ima za cilj smanjenje globalnog zagrevanja ispod dva stepena Celzijusa.

Na tom skupu će učestvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.