UN: Britanc Loukok imenovan za šefa humanitarnih operacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Britanc Loukok imenovan za šefa humanitarnih operacija

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš imenovao je britanskog ekperta za humanitarna pitanja Marka Loukoka na mesto novog šefa humanitarnih operacija UN.

Portparol UN Stefan Dijaric saopštio je sinoć da će Loukok zameniti Podsekretara UN za humanitarne poslove i hitnu pomoć Stivena O'Brajena u septembru.

On je rekao da će O'Brajen, koji je takođe Britanac, ostati na poziciji do kraja avgusta kako bi završio nekoliko inicijativa i reformi.

Loukok (54) >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je trenutno visoki zvaničnik u Ministarstvu za međunarodni razvoj britanske vlade. U tom ministarstvu radi od 1985. i na različitim položajima, uključujući i imenovanja u Malaviju, Zimbabveu i Keniji, kao i rukovodeće pozicije u glavoj kancelariji odeljenja u Londonu.

Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja mobiliše i koordiniše humanitarne akcije sa međunarodnim, nacionalnim i građanskim partnerima radi pružanja pomoći tokom katasrofa, hitnih situacija i konflikata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.