UN: 15 mrtvih u Obali Slonovače

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: 15 mrtvih u Obali Slonovače

Abidžan -- U napadu na jugozapadu Obale Slonovače, u kojem je iz zasede ubijeno sedam nigerijskih pripadnika mirovne misije UN, ubijeno je i osam civila, saopštile UN.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, juče je ubijeno i najmanje osam civila, među kojima jedna žena", rekla je Agenciji Frans pres portparolka Službe UN za koordinaciju i humanitarna pitanja Anuk Degroseje.

Ona je dodala da su istovremeni napadi na nekoliko sela u blizini grada Taj, nedaleko od granice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Liberijom, izazvali "momentalni" egzodus.

"Stotine ljudi je stiglo u Taj, a pretpostavlja se da su hiljade drugih na putu", rekla je ona, dodajući da je 35 porodica već prešlo granicu i ušlo u Liberiju.

Pripadnici mirovnih snaga UN, koji su juče ubijeni iz zasede, patrolirali su između dva sela pošto se pročulo da se priprema napad na zajednice u regionu, navodi francuska agencija.

Zapadni deo Obale Slonovače je daleko najnestabilniji deo zemlje i na udaru je pogubnih napada otkako je politička i vojna kriza počela u ovoj zemlji krajem 2010. godine, odnevši oko 3.000 života.

Misija UN za održavanje mira u Obali Slonovače prvi put je raspoređena 2004. godine, a sada ima više od 10.000 uniformisanih pripadnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.