UBIJEN JEDAN OD NAJTRAŽENIH VOĐA AL KAIDE

Izvor: Kurir, 04.Jun.2011, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJEN JEDAN OD NAJTRAŽENIH VOĐA AL KAIDE

ISLAMABAD - U američkom napadu bespilotnom letelicom ubijen je jedan od vođa Al Kaide Iljas Kašmiri, saopštila je Pakistanska obaveštajna služba.

Kašmiri je bio vođa organizacije "Harakat ul džihad ul islami", militantne grupe koja je poslala obaveštenje o njegovoj smrti. U poruci se navodi da je Kašmiri ubijen u jučerašnjem napadu u Južnom Vaziristanu.

Ta organizacija najavljuje zbog toga osvetu Americi.

Kašmiri je bio među petoricom najtraženijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vojnih lidera Al Kaide u Pakistanu i njegovo ubistvo još jedan je snažan udarac toj organizaciji, samo mesec dana pošto je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden.

Pakistanske službe navode da je Kašmiri bio među devetoricom pobunjenika koji su ubijeni u napadu u Južnom Vaziristanu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.