U ustanovama i domovima za stare zaraženo 272 korisnika i 86 zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2020, 15:31

U ustanovama i domovima za stare zaraženo 272 korisnika i 86 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa COVID - 19 kod 272 korisnika i 86 zaposlenih zaključno sa današnjim danom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa dobrog su zdravstvenog stanja, uglavnom bez simptoma ili sa slabim simptomima.

"Situacija u ustanovama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pod kontrolom, raspolažu sa dovoljnim količinama lične zaštitne opreme i dezinficijenasa, funkcionišu bez nekih većih problema", saopštilo je Ministarstvo.

Prisustvo virusa COVID - 19 potvrđeno je u gerontološkom centru Beograd, radnim jedinicama Voždovac i Bežanijska kosa, kao i gerontološkim centrima Mladenovac, Knjaževac, Subotica, Niš, i u radnim jedinicama Futog i Liman novosadskog gerontološkog centra.

COVID 19 je potvrđen i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Subotica,

Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, Domsko odeljenje pri Centru za socijalni rad Brus i službi pomoći u kući Gerontološkog centra Beograd.

Prisustvo COVID -19 utvrđeno je i u Domu za smeštaj starih lica u Surdulici, Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, te centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Leskovcu, Žablju i Titelu, Sečnju, kao i centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu i Beogradu.

COVID 19 potvrđen je i u lazarevačkom i čukaričkom odeljenju beogradskog centra za socijalni rad, domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Trem'' - Donji Dušnik, ''Dom Topalović'' - Kladovo, ''Adam plus'' - Kovačica, ''Dom Zlatno srce'' - Umka, ustanovi za stare ''Nacionalni dom'' - Vladimirovac, kao i domovima za odrasle i starije ''Bonaca'' - Beograd, ''Rea Martia'' - Zemun polje, ''Mojsilović plus'' - Beograd i ''Konak'' - Sremska Kamenica.

Prisustvo COVID 1 9 utvrđeno je i u Ustanovi za decu i mlade ''Šabac'' u Šapcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'', - Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' - Veliki Popovac i

Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. - Beograd.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji su osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Ministarstvo je saopštilo da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 653, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 261.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KORONA U DOMOVIMA ZA STARE Virus potvrđen kod 272 korisnika i 86 zaposlenih

Izvor: Blic, 02.Avg.2020

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 272 korisnika i 86 zaposlenih zaključno sa današnjim danom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.