U udesu  trajketa u Tanzaniji 86 mrtvih

Izvor: RTS, 21.Sep.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U udesu trajketa u Tanzaniji 86 mrtvih

Najmanje 86 osoba je poginulo kada se na jezeru Viktorija u Tanzaniji prevrnuo trajekt na kom se nalazilo više stotina ljudi, objavili su lokalni mediji.
Lokalni portal Građanin je na svom sajtu objavio novi bilans žrtava, pozivajući se na podatke Džona Mongele, regionalnog komesara Mvanze, gde se juče desila nesreća, preneo je Rojters.
Britanska agencija navodi da se strahuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi konačan bilans žrtava mogao biti mnogo veći.
Mongela je prethodno za AP rekao da ne može da spekulište o broju koji su bili na trajektu, ističući da je sva pažnja usmerena na akciju spasavanja.
Američka agencija napominje da takvi trajekti često budu preopterećeni sa nekoliko stotina putnika.
Prema prvim procenama, trajekt Njerere prevozio je više od 300 ljudi, naveo je Rojters.
Na istom jezeru 1996. u udesu trajekta poginulo je najmanje 500 ljudi, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NESREĆA NA JEZERU VIKTORIJA Prevrnuo se trajekt, 86 osoba poginulo, strahuje se da ima još mrtvih

Izvor: Blic, 21.Sep.2018

Najmanje 86 osoba je poginulo kada se na jezeru Viktorija u Tanzaniji prevrnuo trajekt na kom se nalazilo više stotina ljudi, objavili su danas lokalni mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.