Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U udaru drona poginuo komandir proiranske paravojne jedinice u Iraku

Dva člana iračke paravojne jedinice koja ima podršku Irana rekla su večeras da je u novom udaru drona kraj granice sa Sirijom poginuo jedan komandir, a drugi ranjen.

Anonimni zvaničnici Brigada Hezbolaha, koja deluje odvojeno od istoimene libanske organizacije, rekli su da se napad desio danas kraj graničnog prelaza Kaim.

Iračke Brigade Hezbolaha operišu u okviru grupe milicija koje imaju podršku države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i poznate su pod nazivom Narodne mobilizacione snage (PMF). Mnoge od njih imaju podršku Irana.

Ako bude potvrđen, to će biti najnoviji u nizu napada na čijoj su meti bile baze i skladišta oružja PMF-a u Iraku. Američki zvaničnici su nedavno rekli da je Izrael odgovoran za najmanje jedan od tih napada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U udaru drona poginuo komandir proiranske paravojne jedinice u Iraku, drugi ranjen

Izvor: B92, 25.Avg.2019

Dva člana iračke paravojne jedinice koja ima podršku Irana rekla su da je u novom udaru drona kraj granice sa Sirijom poginuo jedan komandir, a drugi ranjen...Anonimni zvaničnici Brigada Hezbolaha, koja deluje odvojeno od istoimene libanske organizacije, rekli su da se napad desio u nedelju kraj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.