U sukobu zatvorenika u Meksiku poginule 23 osobe

Izvor: Blic, 20.Jan.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobu zatvorenika u Meksiku poginule 23 osobe

U sukobima suparničkih grupa u jednom zatvoru u meksičkoj državi Durango poginule su najmanje 23 osobe, saopšteno je iz meksičkog pravosuđa.

"Potvrđeno nam je da su poginule 23 osobe. Sukob je izbio rano jutros, a angažovani su i vojska, federalna policija kao i pripadnici lokalnih snaga bezbednosti. Situacija je bila pod kontrolom za manje od sata", izjavio je portparol lokalnog tužilaštva.

Prema inforamcijama meksičkih medija, poginuli uglavnom pripadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bandi koja je specijalizovana za otmice.

Policija za sada ne zna uzroke zbog kojih su izbili sukobi u zatvoru u kojem kaznu služi 1.800 zatvorenika.

U sukobu zatvorenika u tom istom zatvoru u avgustu 2009. poginulo je 20 osoba, dok ih je 25 povređeno. Pravosudni organi taj zatvor nazivaju "tempiranom bombom" zbog čestih sukoba suparničkih bandi u toj ustanovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.