U slučaju provokacije Severna Koreja spremna da gađa američke baze

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slučaju provokacije Severna Koreja spremna da gađa američke baze

U slučaju provokacije Severna Koreja je spremna da gađa američke baze u regionu, navodi se u izjavi predstavnika Državne komisije za odbranu.

Državna komisija za odbranu Severne Koreje naglasila je da se američki objekti, uključujući vojnu bazu Anderson na Guamu sa koje uzleću bombarderi B-52, kao i baze podmornica, „nalaze na nišanu visokopreciznog oružja korejske narodne armije“.

Saopštenje je objavljeno zbog uplovljavanja američke nuklearne podmornice „Misisipi“ u južnokorejsku luku Pusan, kao i zbog održavalja vojnih vežbi na američkoj bazi Guam uz učešće bombardera B-52. Takve provokacije Pjongjang smatra da „pojačaju pretnju nuklearnog rata na Korejskom poluostrvu“.

„Nastala situacija potvrđuje važnost politike koju je usvojila Radnička partija Koreje koja se zasniva na paralelnom razvoju ekonomije i jačanju nuklearnog potencijala“, naveli su u komitetu, na čijem se čelu nalazi Kim Džong Un.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČKA UDARA Severna Koreja ima novu metu - američke baze

Izvor: Blic, 20.Jun.2016

U slučaju provokacije Severna Koreja je spremna da gađa američke baze u regionu, navodi se u izjavi predstavnika Državne komisije za odbranu...Prema navodima u saopštenju, koje prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA, američke vojne baze već se dugo nalaze u dometu preciznog napada Narodne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.