Izvor: Blic, 05.Jun.2023, 00:44

U školi u Avganistanu otrovano oko 80 učenica

U dva odvojena napada na osnovne škole na severu Avganistana otrovano je oko 80 devojčica koje su hospitalizovane, saopštio je danas lokalni zvaničnik za obrazovanje. Ovo je prvi ovakav napad od kada su talibani došli na vlast u avgustu 2021. godine i započeli suzbijanje prava i sloboda avganistanskih žena i devojaka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velika tragedija u Avganistanu: Otrovano skoro 80 devojčica

Izvor: B92, 05.Jun.2023

Skoro 80 ​​devojčica je otrovano i hospitalizovano u dva odvojena napada na osnovne škole u ​​severnom Avganistanu, rekao je lokalni avganistanski zvaničnik...Šef pokrajinskog odeljenja za obrazovanje Mohamed Rahmani rekao je da su se napadi dogodili u provinciji Sar-e-Pul, okrug Sangčarak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.