U ruskoj Jakutiji dvoje se smrzlo, temperature rekordno niske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ruskoj Jakutiji dvoje se smrzlo, temperature rekordno niske

U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region i dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima.

U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na oko 5.311 kilometara istočno od Moskve, gde učenici rutinski odlaze u školu na temperaturama od minus 49 stepeni, nastava je otkazana, javlja AP.

Tokom vikenda, dvojica muškaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se zaledila i umrla kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.

Kancelarija za medije guvernera Jakutije saopštila je danas da u svim domaćinstvima i poslovnim objektima u regionu centralno grejanje radi regularno i da sva imaju pristup agregatima u slučaju nestanka struje.

U ruskom selu Ojmjakon na dalekom istoku Sibira, koje važi za jedno od najhladnijih naseljenih mesta na planeti, 2013. je zabeležena najniža temperatura ikada minus 71 stepen Celzijusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRRR: U ruskoj Jakutiji 67 ISPOD NULE

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018

U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region...Temperature dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima...U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.