U regionu se stabilizuje stanje, svi izveštavaju o nevremenu u Srbiji

Izvor: Press, 01.Feb.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U regionu se stabilizuje stanje, svi izveštavaju o nevremenu u Srbiji

Snežne padavine u Sloveniji su izazvale probleme u snabdevanju električnom energijom, pa je u Tolminu, Kobaridu i oblasti Idrija bez struje ostalo više od 11.000 korisnika, pošto je drveće pod teretom snega pokidalo električne žice, a popustili su i stubovi dalekovoda.

U preduzeću "Elektroprimorska" kažu da je najveća šteta nanata u Pivki i Postojni i da pokušavaju preraspodelom struje da premoste problem.

U Hrvatskoj iz Hidrometeorološkog zavoda saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da ledena kiša pada u većem delu zemlje, pa se vozači upozoravaju na oprez, a neki putevi zatvoreni su za saobraćaj.

Narednih dana u Hrvatskoj se očekuje i novi sneg.

Iz Bosne i Herecgovine danas nema vesti o eventualnim problemima izazvanim zimskim vremenom, dok je u Crnoj Gori sneg, koji je napadao na planinama, privukao veliki broj inostranih gostiju u ski-cente kod Kolašina i na Žabljaku.

O olujnom nevremenu u Srbiji izvešstavaju i mediji u regionu i navode da se vojska uključila u spasavanje putnika koji su ostali zarobljeni u vozilima na pojedinim deonicama odsečenim zbog nanosa snega koje je stvorio orkanski vetar.

Zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa, prekinut je magistralni železnički saobraćaj u Vojvodini, kao i saobraćaj teretnih vozila, zatvoren je granični prelaz Horgoš, a na putevima se nastavlja evakuacija putnika uz pomoć oklopnih vozila i vojnih helikoptera, prenose mediji u regionu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.