U pucnjavi u školi u Konektikatu 27 mrtvih, 14 dece

Izvor: Politika, 14.Dec.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pucnjavi u školi u Konektikatu 27 mrtvih, 14 dece

NJUTAUN, Konektikat – U pucnjavi u osnovnoj školi u Njutaunu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, danas je ubijeno najmanje 27 ljudi, među njima i 14 dece, javio je Si-Bi-Es njuz, dok AP navodi da je ubijeno 18 dece, pozivajući se na neimenovani zvanični izvor.

List „Hartford kurant” navodi da je među poginulima i napadač, punoletna osoba kod koje su pronađena dva komada oružja.

Školu „Sendi Huk” pohađaju deca od pet do 10 godina, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Na televizijskim snimcima videli su se policajci i ambulantna vozila na licu mesta, kao i roditelji koji se okupljaju oko škole.

Njutaun ima 27.000 stanovnika i nalazi se 130 kilometara severoistočno od Njujorka.

Napadi ove vrste nisu retki u SAD. U Oregonu je u utorak naoružani napadač otvorio vatru u tržnom centru i ubio dvoje ljudi, a potom i sebe.

Najsmrtonosniji napad izveden je u julu kada je tokom prikazivanja filma „Betmen” u bioskopu u Koloradu napadač ubio 12, a ranio 58 ljudi.

Tanjug

objavljeno: 14.12.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi masakr u SAD: Djeca i odrasli pobijeni u pucnjavi u školi

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2012

NJUTAUN - U pucnjavi u osnovnoj školi u Njutaunu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, danas je ubijeno nekoliko ljudi, među kojima i djece, javljaju lokalni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.