U poslednja tri dana spaseno više od 5.000 imigranata

Izvor: Blic, 31.Maj.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poslednja tri dana spaseno više od 5.000 imigranata

Više od 5.000 imigranata spašeno je u Sredozemnom moru u poslednja tri dana, dok još traje akcija spasavanja 500 migranata, saopšteno je iz Evropske agencije za praćenje spoljnih granica Šengen zone (Fronteks).

Tokom akcije pronađeno je 17 umrlih imigranata. U luku Augusta na Siciliji stiglo je 454 preživelih migranata, a dopremljena su i tela 17 umrlih.

Operacija spasavanja imigranata koji su isplovili iz Libije sa 25 brodića, počela je 29. maja, ali je u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još pet akcija spasavanja oko 500 izbeglica, navodi Fronteks.

"Ovo je najveći talas imigranata u 2015. godini", naglasio je direktor Fronteksa Fabris Leđeri.

U akciji spasavanja učestvuju britanski, malteški, belgijski i italijanski brodovi, kao i irski i finski avioni.

Od početka godine više od 45.000 imigranata stiglo je u Italiju, a prema podacima Međunarodne organizacije za migraciju, 1.770 muškaraca, žena i dece nestalo u pokušaju da morem stigne do evropskog kopna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.