Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu građevinskog lifta poginulo 12 radnika

U padu građevinskog lifta na istoku Kine poginulo je 12 radnika, javila je jutros zvanična državna agencija Sinhua. Nesreća, do koje je došlo u primorskoj provinciji Fudžijan, poslednja je u nizu nesreća na kineskim gradilištima ovog meseca.

Pre dva dana život je izgubilo 11 građevinaca, a 12 ih je povređeno, kada se otkinula korpa krana puna radnika na mostu u izgradnji na jugozapadu Kine.

U padu dizalice na gradilištu elektrane u Šangaju, ranije ovog meseca, poginulo je dvoje ljudi, dok je petoro dece izgubilo život kada se kran srušio na obdanište u istočnoj provinciji Šandong.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kina: Nesreća u rudniku

Izvor: B92, 30.Okt.2008

Peking -- Najmanje 29 rudara ostalo je zatrpano posle eksplozije metana u rudniku uglja na severu Kine... Do nesreće je došlo u sredu kasno uveče u okrugu Čengčeng u provinciji Šansi, kratko je javila zvanična državna agencija Sinhua, ne navodeći druge detalje...Agencija Rojters podseća da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.