U padu „boinga 737“ poginulo 68 osoba

Izvor: Blic, 24.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U padu „boinga 737“ poginulo 68 osoba

Avion kompanije „Itek-er"."boing 737" sa 83 putnika i sedam članova posade srušio se juče neposredno posle poletanja sa aerodroma u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana. U nesreći poginulo 68 osoba, dok je 22 putnika teško povređeno, izjavio je kirgistanski premijer Igor Čudinov.

U nesreći koja se dogodila nedaleko od kirgistanske prestonice Biškeka, kada se srušio avion sa 90 putnika i članova posade, 22 njih je preživelo, izjavio je novinarima kirgistanski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Igor Čudinov. Nešto ranije, kirgistanski ministar za vanredne situacije Kamčibek Tašijev izjavio je za Rojters da je preživelo 25 ljudi.

Avion pao kod Biškeka, prestonice Kirgistana

Ruska novinska agencija „Interfaks" prenela je da je avion potpuno izgoreo i citirala je portparolku Ministarstva zdravlja Jelenu Beljaninovu koja je rekla da su doktori na mestu nesreće naišli na mnogo povređenih ljudi, kao i da je najmanje devetoro prevezeno u gradske bolnice.

Avion, koji je iznajmila jedna iranska kompanija i koji je leteo za Teheran, srušio se nedugo po poletanju, rekla je portparolka aerodroma „Manas", koji se nalazi 30 kilometara od Biškeka.

„On je uzleteo, prijavio tehnički problem i pokušao da se vrati na aerodrom", navela je portparolka aerodroma i dodala da je avion pripadao privatnoj kirgistanskoj aviokompaniji „Itek-er".

Strane agencije su javile da je letelica bila u vazduhu desetak minuta pre nego što je pala dva kilometra od aerodroma. Letelica se posle udara o zemlju zapalila i potpuno je izgorela. Dopisnik radija „Slobodna Evropa" javio je da se veruje da su članovi posade i putnici smešteni u zadnjem delu aviona preživeli, dok su oni u sredini najverovatnije izgubili živote.

Ruske novinske agencije su navele da je avion bio tipa Boing 737 i da se srušio nekoliko kilometara od aerodroma, blizu sela Džangi-Džer.

Ovo je druga teška avionska nesreća u poslednjih nekoliko dana, nakon što je tragedija u Madridu odnela 154 života.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion sa 100 putnika srušio se u Biškeku

Izvor: Kurir, 24.Avg.2008

MOSKVA, 24. avgusta (Tanjug) - Avion "Boing 737" sa oko 100 putnika srušio se danas na aerodromu u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, javile su ruske novinske agencije. Aerodromske službe saopštile su da ima žrtava, ali za sada nije poznato više pojedinosti o nesreći, javila je agencija DPA....

Nastavak na Kurir...

U UDESU AVIONA 70 MRTVIH

Izvor: Press, 25.Avg.2008, 05:37

Najmanje 70 osoba poginulo je u udesu aviona „boing 737" kompanije „Itek-er" koji se srušio juče, ubrzo po poletanju sa međunarodnog aerodroma „Manas" u Biškeku, prestonici Kirgizije. .Avion je leteo za Teheran i u njemu se, zajedno sa posadom, nalazilo 90 osoba. Nesreću je preživelo...

Nastavak na Press...

U avionskoj nesreći u Kirgistanu 68 poginulih

Izvor: RTS, 25.Avg.2008

Prema poslednjim podacima u jučerašnjoj teškoj avionskoj nesreći u Kirgistanu poginulo je 68, a povređene su 22 osobe. .U avionskoj nesreći u Biškeku, glavnom gradu Kirgizije, poginula su 44 iranska putnika, a desetoro ih je povređeno, izvestila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.