U osvetu bez kapitena

Izvor: Politika, 31.Mar.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U osvetu bez kapitena

Roma dočekuje Mančester junajted od koga je prošle godine doživela debakl u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona. – Najvažnija utakmica za Šalke

Godinu dana Roma čeka da se revanšira Mančesteru junajtedu. Prošle godine u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona Mančester je u revanšu pobedio sa ubedljivih 7:1 i plasirao se u polufinale. „Crvenim đavolima” će posao sada biti teži. Rimljani su u odličnoj formi, a u osmini finala su dva puta pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << madridski Real. Biće ovo njihov peti duel u poslednjoj godini. Roma i Mančester su igrali jesenas u istoj grupi. Mančester je pobedio sa 1:0, dok je u Rimu bilo 1:1.

Rimljani će igrati bez kapitena Frančeska Totija, koji je u subotu na prvenstvenoj utakmici protiv Kaljarija povredio butni mišić. Stoga će glavni teret u napadu pasti na Mirka Vučinića. Crnogorski reprezentativac je prošle srede propustio prijateljski meč protiv Norveške, a trener Lučano Spaleti je odlučio da ga ne ubacuje protiv Kaljarija. Fudbaleri engleskog prvaka dobro pamte Vučinića, jer je on u prvom meču prošle godine postigao pobedonosni pogodak u Rimu (2:1).

– Fizički sam potpuno spreman i srećan sam što ćemo igrati protiv tima koji nam je prošle godine dao sedam golova. Imamo lepu priliku da se revanširamo Mančester junajtedu. Najvažnije je da tokom cele utakmice budemo maksimalno koncentrisani, – rekao je Vučinić, koji je ove sezone postigao četiri gola u Ligi šampiona.

Izostanak Totija nije jedini Spaletijev problem. Za Romu neće igrati vezista Simone Perota koji je kažnjen zbog kartona, dok je neizvesno da li će igrati odbrambeni fudbaler Žuan.

– Utakmice kao ova teraju nas da budemo najbolji. Moramo da budemo oprezni i ne dozvolimo gostima da igraju svoju igru, – kazao je Spaleti.

Mančester sigurno grabi ka novoj tituli engleskog prvaka. Pobedio je poslednjih šest mečeva uz gol-razliku 18:1. Trener Aleks Ferguson neće moći da računa na povređene Nanija i Sahu. Neizvesno je da li će braniti Edvin van der Sar koji ima problema sa preponama. Prethodna dva meča u Rimu obeležili su incidenti navijača. U aprilu je 18 Mančesterovih navijača završilo u bolnici, dok je u decembru petorica pristalica engleskog šampiona izbodeno noževima. Ferguson se plaši da bi i danas mogli da izbiju novi neredi. Italijanske vlasti su za gostujuće navijače obezbedile besplatan prevoz do stadiona i nazad.

Drugi meč igra se na „Aufšalke areni” u Gelzenkirhenu gde Šalke dočekuje Barselonu. Gosti su favoriti za plasman u polufinale, ali im u poslednje vreme ne cvetaju ruže. U poslednjih pet prvenstvenih mečeva pobedili su samo jednom. Poslednji poraz doživeli su u subotu kada je Betis pobedio sa 3:2. To je iskoristio Viljareal koji je potisnuo Barselonu na treće mesto. Navijačima katalonskog kluba se to nije svidelo, pa su ih prvo u subotu sačekali na aerodromu, a prekjuče su upali na trening. Trener Frank Rajkard je rekao da se stidi igre protiv Betisa, a kapiten Katrlos Pujol je naglasio da ovako više ne smeju da igraju.

Barselona će igrati bez Deka i Mesija, dok su neizvesni Eto i Ronaldinjo. Brazilac je zbog povrede stopala propustio poslednja četiri prvenstvena meča.

Nemački viceprvak igra najvažniju utakmicu u 104 godine dugoj istoriji. U poslednje vreme igra dobro u Nemačkoj i to je rezultiralo trećim mestom na tabeli koje na jesen vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Trener Mirko Slomka neće moći da računa samo na igrača sredine terena Ivana Rakitića.

----------------------------------------------

Barselona u Nemačkoj

Danas (revanš 9. aprila)

Roma – Mančester junajted 20,45 č

Šalke – Barselona 20,45 č

Sutra (revanš 8. aprila)

Fenerbahče – Čelzi 20,45 č

Arsenal – Liverpul 20,45 č

R. Đ.

[objavljeno: 01/04/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.