U odronu u Kini poginulo 19 ljudi

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U odronu u Kini poginulo 19 ljudi

Devetnaest građevinskih radnika je poginulo, a dvojica su povređena kada je odron zatrpao njihovu spavaonicu na severozapadu Kine, dok su spavali u njoj, naveli su zvaničnici.

U odronu je zatrpano osam privremenih spavaonica za radnike koji grade auto-put pored grada Janana u provinciji Šansi, navele su lokalne vlasti.

Odroni su česti u planinskim regionima Kine, gde je zbog izgradnje puteva i uništavanja šuma ostalo veoma malo vegetacije. Rizik odrona se povećava kad nema korenja drveća da drži tlo na mestu.

Janan je poznat po rastresitom, mekom, peščanom tlu, koje nanosi vetar.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odron u Kini usmrtio 19 radnika

Izvor: B92, 11.Okt.2014

Devetnaest građevinskih radnika je poginulo, a dvojica su povređena kada je odron zatrpao njihovu spavaonicu na severozapadu Kine, dok su spavali u njoj...U odronu je zatrpano osam privremenih spavaonica za radnike koji grade auto-put pored grada Janana u provinciji Šansi, navele su lokalne vlasti...Odroni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.