Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nemirima u Nigeriji četvoro mrtvih i 28 povređenih

LAGOS - Najmanje četiri osobe su poginule, 28 je teško povređeno, a izvestan broj crkava i džamija je danas zapaljen na periferiji grada Boči, na istoku Nigerije, u blizini oblasti gde su prošlog novembra u verskim sukobima stradale stotine ljudi.

"Službe bezbednosti su poslate da se odlučno obračunaju sa vinovnicima nereda", izjavio je na lokalnoj radio-televiziji guverner države Boči Isa Juguda, preneo je Rojters.

Razlog nemira još uvek nije poznat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a stanovnici Bočija su kazali da je situacija pod kontrolom.

Prošlog novembra u susednoj nigerijskoj federalnoj državi Plato, u sukobima muslimana i hrišćana, stradalo je na stotine ljudi, a to su bili najgori nemiri u toj najmnogoljudnijom afričkoj zemlji u proteklih nekoliko godina.

Porparol guvernera države Plato je saopštio da su snage bezbednosti u toj oblasti u stanju pripravnosti, radi sprečavanja eventualnih incidenata.

U Nigeriji živi oko 200 različitih etničkih grupa, uglavnom mirno.

Ipak, nakon građanskog rata, vođenog od 1967. do 1970. godine, u toj zapadnoafričkoj zemlji, u kome je stradalo milion ljudi, često dolazi do okršaja na verskoj osnovi, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nemirima u Nigeriji četvoro mrtvih i 28 povređenih

Izvor: Blic, 21.Feb.2009

Najmanje četiri osobe su poginule, 28 je teško povređeno, a izvestan broj crkava i džamija je danas zapaljen na periferiji grada Boči, na istoku Nigerije, u blizini oblasti gde su prošlog novembra u verskim sukobima stradale stotine ljudi..."Službe bezbednosti su poslate da se odlučno obračunaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.