Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu talibana na jugu Avganistana poginulo 10 vojnika

Najmanje 10 afganistanskih vojnika poginulo je u napadu talibana u južnoj provinciji Helmand, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Prvo je snažna eksplozija ođeknula na kontrolnom punktu vojske, a zatim je došlo do višesatnog okršaja u kom su vojnici poginuli, a četvorica su ranjena.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad rekavši da su pobunjenici zaplenili oružje i municiju.

Talibani su poslednjih dana povećali napade na baze i kontrolne punktove avganistanske vojske u različitim provincijama.

Talibani sada kontrolišu praktično polovinu Avganistana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu talibana na jugu Avganistana poginulo 10 vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2019

Najmanje 10 avganistanskih vojnika poginulo je u napadu talibana u južnoj provinciji Helmand, saopštili su danas tamošnji zvaničnici. Prvo je snažna eksplozija odjeknula na kontrolnom punktu vojske, a potom je došlo do višesatnog okršaja u kom su vojnici poginuli, a četvorica su ranjena. Portparol...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.