Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na policijski konvoj u Egiptu poginulo 18 osoba

Egipatski zvaničnici saopštili su danas da je u napadu na policijski konvoj na Sinajskom poluostrvu poginulo 18 osoba i dodali da je to jedan od najvećih napada na snage bezbednosti u Egiptu.

U eksploziji nekoliko bombi na putu kojim je prolazio policijski konvoj uništeno je pet oklopnih vozila. Potom su napadači pucali na policajce i pobegli jednim od najmanje oštećenih policijskih vozila, javila je agencija AP.

Napad se dogodio oko 30 kilometara od El Ariša >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na severnom Sinaju, gde se nalazi uporište džihadista koji su 2014. godine iskazali lojalnost samoproglašenom "kalifatu" Islamske države na teritorijama Sirije i Iraka.

Taj napad u Sinaju dogodio se pošto je egipatska policija u nedelju ubila u blizini Kaira deset osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, javila je agencija Frans pres.

Egipat je sve više na meti islamskih ekstremista, posle smene predsednika Muhameda Mursija iz Muslimanskog bratstva 2013. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.