U napadu na autobus avganistanske televizije poginule dve osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2020, 21:12

U napadu na autobus avganistanske televizije poginule dve osobe

U bombaškom napadu na autobus lokalne televizije u Avganistanu danas su poginule dve osobe zaposlene u tom mediju, saopštile su vlasti.

U napadu bombom postavljenom na putu u Kabulu ranjene su četiri osobe zaposlene na toj televiziji. Televizija je saopštila da su dve od njih životno ugrožene.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad na autobus televizije Huršid koja danas slavi osmu godišnjicu osnivanja.

Portparol avganistanskih pobunjenika talibana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Zabihulah Mudžahid negirao je na Tviteru umešanost u napad.

U Kabulu je aktivan i ogranak ekstremističke Islamske države koji je preuzimao odgovornost za nedavne napade u glavnom gradu Avganistana.

Vlada je saopštila da napad na novinare predstavlja neprihvatljiv napad na slobodu govora koji je nemoguće opravdati.

Avganistan spada u najopasnije države za reportere. U prošloj godini u toj zemlji je ubijeno pet novinara, dok je u 2018. godini prijavljeno ubistvo 17 novinara i medijskih radnika i 121 slučaj nasilja nad njima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.