U napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo 19, i ranjeno 22 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2020, 16:00

U napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo 19, i ranjeno 22 ljudi

U današnjem višesatnom napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo je najmanje 19 ljudi, a 22 je ranjeno, javilo je danas avganistansko Ministarstsvo unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno, opsada je završena posle višesatnih sukoba sa bezbednosnim snagama.

Portparol Ministarstva Tarik Arijan je rekao da su tri napadača bila uključena i da su sva trojica poginula u okršaju sa bezbednosnim snagama.

"Jedan od njih je aktivirao eksploziv koji je nosio na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sebi, a dvojicu su ubile bezbednosne snage", rekao je Arijan za Frnas pres.

Avganistanski mediji javili su ranije da se na univerzitetu održavao avganistansko-iranski sajam knjiga koji je trebalo da otvori iranski ambasador u Avganistanu. Avganistanski zvaničnici odbili su da razgovaraju o sajmu knjiga.

Ne zna se ko je odgovoran za napad mada su talibani izdali saopštenje da kažu da oni nisu umešani.

Napad se dogodio u vreme kada talibani nastavljaju mirovne pregovore sa avganistanskom vladom koju podržavaju SAD.

Pet sati od početka borbi u praznim ulicama oko ograđenog univerzitetskog kampusa čule su se eksplzije granata i pucnjava iz automatskog oružja.

Avganistanski vojnici čuvaju stražu. Ranije su viđeni studenti kako beže iz kampusa.

Student univerziteta Ahmad Samim rekao je novinarima da je video ljude naoružane sa pištoljima i kalašnjikovima kako pucaju na univerzitet, najstariji u zemlji, koji pohađa oko 17.000 studenata. Rekao je da se napad dogodio na istočnoj strani objekta gde se nalaze prostorije prava i novinarstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo 19, i ranjeno 22 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2020

U današnjem višesatnom napadu na Univerzitet u Kabulu poginulo je najmanje 19 ljudi, a 22 je ranjeno, javilo je avganistansko Ministarstsvo unutrašnjih poslova. Kako je saošpteno, opsada je završena posle višesatnih sukoba sa bezbednosnim snagama. Portparol Ministarstva Tarik Arijan je rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.