U napadu bombaša samoubice poginulo 10 policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu bombaša samoubice poginulo 10 policajaca

ISLAMABAD - Najmanje 10 pakistanskih policajaca je poginulo danas u samoubilačkom bombaškom napadu čija je meta bio jedan kontrolni punkt u pakistanskoj prestonici Islamabadu, saopštili su lokalni zvaničnici.

"Bio je to ciljani napad na bezbednosne snage koji je sproveo bombaš samoubica", rekao je član gradske uprave Rana Abdul Džabar i dodao da je u napadu povređeno najmanje 10 ljudi.

Eksplozija se dogodila nedugo po završetku skupa na kome se više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hiljada islamista okupilo kako bi obeležili godišnjicu krvavog sukoba vojske i ekstremista zabarikadiranih u Crvenoj džamiji, kada je poginulo više od 100 ljudi.

Na kontrolnom puktu koji je postavljen nekoliko stotina metara od džamije bilo je raspoređeno oko trideset policajaca.

Kako je jedan od očevidaca izjavio za DPA bilans poginulih bi mogao da bude veći, pošto je mesto eksplozije prekriveno krvlju i delovima tela nastradalih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.