U napadima na džamije ubijeno 13

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadima na džamije ubijeno 13

Peševar -- Najmanje 13 osoba je ubijeno a 45 ranjeno u bombaškim napaima na dve džamije u severozapadnom Pakistanu, saopštila je danas policija.

Policajac iz pakistanske plemenske oblasti, Badšah Rehman, rekao je da je uništen krov jedne džamije i da je druga teško oštećena. Agencije prenose da spasilačke ekipe pokušavaju da iznesu tela iz ruševina.

Džamije se nalaze u selu Baz Darah, u okrugu Malakand provincije Hajber Pahtunva, rekao je Rehman.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima jednog očevica, koji je bio u prvoj napadnutoj džamiji, eksplozija je izbila kada su počinjale molitve.

Niko nije prijavio odgovornost za eksplozije, ali se sumnja na pakistanski Taliban.

Ta sunitska ekstrmistička grupa godinama je vodila pobunu protiv vlade, u kojoj su ubijene hiljade civila i pripadnika bezbednosti.

Talibani su već napadali sunitske džamije, možda zasto što vernici ne upražanjavaju njihov strogi režim islama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od eksplozija ispred džamija poginulo najmanje 13 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2013

PEŠAVAR - Od eksplozija bombi ispred dvije džamije u selu Baz Darah na sjeverozapadu Pakistana, poginulo je najmanje 13, a povrijeđeno 45 osoba, izjavili su danas zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U napadima na džamije ubijeno 13

Izvor: RTV Pink, 17.Maj.2013

. . . Najmanje 13 osoba je ubijeno a 45 ranjeno u bombaškim napaima na dve džamije u severozapadnom Pakistanu, saopštila je danas policija. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.