U januaru podnosim ostavku: Premijer Malte odlazi zbog pritiska javnosti

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2019, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U januaru podnosim ostavku": Premijer Malte odlazi zbog pritiska javnosti

Džozef Muskat izjavio je da će u januaru podneti ostavku posle pritiska javnosti i građana koji zahtevaju istinu o ubistvu novinarke Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je da će u januaru podneti ostavku posle pritiska javnosti i građana koji zahtevaju istinu o ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicje.Muskat je, u televizijskom obraćanju, rekao da je predsednika obavestio da će 12. januara podneti ostavku na mesto lidera vladajuće Laburističke partije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i da će "u danima nakon toga ostavku podneti i kao premijer", prenosi AP.Prethodno su poslanici malteške Laburističke partije podržali Muskata. Malteški mediji su ranije javili su da bi Muskat mogao da ostane na funkciji do januara kada kongres stranke bira novog lidera.U međuvremenu, skoro 20.000 ljudi protestovalo je tražeći ostavku Muskata i vlade.Pritisak na Muskata da podnese ostavku raste u javnosti, ali i unutar stranke, nakon što je istraga o ubistvu Galicje dovela do optužbe protiv uglednog biznismena Jorgena Feneka koji navodno ima veze sa najvišim zvaničnicima, prenosi Rojters.Fenek (38) je na sudu u Valeti optužen za saučesništvo u ubistvu. On se izjasnio da nije kriv po toj i drugim tačkama optužnice.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Slučaj ubijene novinarke: Malteški premijer najavio ostavku u januaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2019

Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je da će podneti ostavku u januaru posle pritisaka građana koji traže istinu o ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuane Galisije, prenosi AP. U televizijskom obraćanju Muskat je sinoć rekao da je obavestio predsednika Malte da će dati ostavku sa mesta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.