U francuskim napadima na Siriju ubijeno više džihadista, među njima možda i Francuzi

Izvor: Blic, 12.Okt.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U francuskim napadima na Siriju ubijeno više džihadista, među njima možda i Francuzi

Nekoliko džihadista, među kojima je možda bilo i državljana Francuske, ubijeno je u nedavnom vazdušnom napadu francuskih snaga na položaje Islamske države u Siriji, rekao je danas izvor iz francuske vlade.

- U vazdušnom napadu Francuske u Siriji su ubijenih džihadisti, a moguće je da je među njima bilo i francuskih džihadista - rekao je izvor, a preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rojters.

- Priča se da je ubijeno šest džihadista, a te priče verovatno potiču od jedne sirijske nevladine organizacije. Za sada ne možemo da potvrdimo tu brojku - rekao je on.

Francuska je 27. septembra i 9. oktobra izvršila vazdušne udare u Siriji na kampove IS-a za obuku, u pokušaju da spreče tu militantnu grupu da vrši napade protiv francuskih interesa i u cilju zaštite sirijskih civila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.