U eksploziji u Iraku više od 30 mrtvih

Izvor: RTS, 05.Feb.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Iraku više od 30 mrtvih

Poginula najmanje 31 osoba u eksploziji automobil-bombe u Iraku. Eksplozija se dogodila na kraju hodočašća u grad Karbalu, gde se obeležava šiitski praznik Arbaen.

U eksploziji automobila bombe u predgrađu grada Karbala u Iraku danas je poginuo najmanje 31 šiitski hodočasnik, a 95 je ranjeno, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Eksplozija se dogodila oko 12.15 po lokalnom vremenu istočno od Karbale, grada koji se nalazi oko 80 kilometara južno od Bagdada, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Šiitski hodočasnici su poslednjih dana bili meta nekoliko bombaških napada.

U napadu žene samoubice na šiitske hodočasnike u predgrađu Bagdada, koji se dogodio u ponedeljak, poginulo je 54, a ranjeno je oko 120 ljudi, dok je u sredu u eksploziji bombe u predgrađu Karbale poginulo najmanje 17, a povređeno 116 šiitskih hodočasnika.

Najnovija eksplozija dogodila se na kraju hodočašća u grad Karbalu, kojim se obeležava šiitski praznik Arbaen, kraj 40-dnevne žalosti povodom smrti imama Huseina u bici kod Karbale u VII veku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.