U eksploziji bombe poginulo dete, a povređeno 49 ljudi

Izvor: Blic, Tanjug, 09.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji bombe poginulo dete, a povređeno 49 ljudi

Najmanje jedno dete je danas poginulo, a 49 civila je povređeno u eksploziji bombe u blizini konvoja vojske SAD u Avganistanu, saopštili su zvaničnici, dodajući da su očevici rekli da je jedan američki vojnik bacio granatu u gužvu.

Šef policije istočne avganistanske provincije Kunar Abdul Džalal Džalal je izjavio da je u toku istraga da li je do eksplozije u mestu Asadabad došlo jer je vojnik SAD bacio granatu, ili je reč o ekstremističkom napadu. Nekoliko očevidaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i povređenih civila je reklo da je vojnik SAD bacio granatu nakon što se vojni konvoj zaustavio, jer je pukla guma na jednom od vozila, prenela je agencija Rojters, dodajući da je lekar lokalne bolnice rekao da među povređenima ima najviše dece.

Civili, žrtve operacija vojske SAD, glavni su razlog razdora između avganistanskih vlasti i SAD. Pentagon je juče priznao da su prekršene neke procedure tokom vazdušnih napada prošlog meseca na zapadnu pokrajnu Farah, kada je, prema podacima avganistanske vlade, poginulo 140 civila. Vašington je, međutim, tvrdio da je tada poginulo između 80 i 95 ljudi, među kojima najviše talibanskih militanata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksploziji bombe poginulo dete, a povređeno 49 ljudi

Izvor: 24sata, 09.Jun.2009

Šef policije istočne avganistanske provincije Kunar Abdul Džalal Džalal je izjavio da je u toku istraga da li je do eksplozije u mestu Asadabad došlo jer je vojnik SAD bacio granatu, ili je reč o ekstremističkom napadu.

Nastavak na 24sata...

Poginulo dete, 49 ranjenih

Izvor: B92, 09.Jun.2009

Asadabad -- Jedno dete je danas poginulo, a 49 civila je povređeno u eksploziji bombe u blizini konvoja vojske SAD u Avganistanu... Šef policije istočne avganistanske provincije Kunar Abdul Džalal je izjavio da je u toku istraga kojom treba da se utvrdi da li je do eksplozije u mestu Asadabad došlo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.