Izvor: Danas, 16.Avg.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksplozijama u Tjencinu stradalo 112 ljudi

Tjencin - U eksplozijama u kineskoj luci Tjencin na severoistoku zemlje, stradalo je 112 ljudi, od kojih je 21 vatrogasac, dok je 700 osoba povređeno. To je najnoviji bilans žrtava, koji su juče saopštile kineske vlasti. Kako prenosi Bi-Bi-Si, 95 ljudi, od kojih je 85 vatrogasaca, i dalje se vode kao nestali, iako je od eksplozija u skladištu za opasne hemikalije prošlo već pet dana.

Eksplozije su bile toliko jake da je za samo 24 tela utvrđen indentitet. Navodno je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << broj veb sajtova ugašen zbog širenja glasina, ali i profila na društvenim mrežama. Državna novinska agencija Sinhua je javila da je 50 sajtova optužno da su stvarali paniku objavljujući neproverene informacije. Inače, porodice vatrogasaca su tokom vikenda upali na konferenciju za novinare lokalnih vlasti zahtevajući objašnjenje šta se dogodilo sa njima.

Zbog straha od kontaminacije, evakuisano je stanovništvo oko mesta eksplozija u zoni od tri kilometra, a evakuaciju su izveli naoružani policajci. Podsetimo, do eksplozija u Tjencinu, koji se nalazi na oko 120 kilometara istočno od Pekinga, došlo je još u sredu, i to 40 minuta pošto je prijavljen požar i nakon što su na lice mesta već stigli vatrogasci.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.