Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U brodolomu kod Mauiritanije stradalo 58 migranata

Najmanje 58 osoba je izgubilo život u potapanju broda kod obale Mauritanije, javila je danas međunarodna organizacija za migracije (IOM) koja je navela i da su 83 putnika uspela plivajući da stigne do obale.

Brod koji je potonuo krenuo je 27. novembra iz, takođe zapadnoafričke države, Gambije.

Brod je plovio ka španskim Kanarskim ostrvima kada je pokušao da pristane kod obale Mauritanije za gorivo i hranu, rekla je šefica misije IOM-a u Mauritaniji Laura Lungaroti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenosi agencija AP.

Preživeli su rekli zaposlenima u IOM-u da je na brodu bilo najmanje 150 ljudi, među kojima su bili žene i deca. Oni su rekli da je brod ostao bez goriva kada se približavao obali.

"Vlasti Mauritanije sarađuju efikasno sa agencijama prisutnim u Nuadibuuu", rekla je Lungaroti i dodala da im je prioritet da prihvate preživele i da im pruže potrebnu pomoć. Povređeni su prebačeni u gradsku bolnicu.

Vlasti Mauritanije stupile su u kontakt sa konzularnom službom Gambije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U brodolomu kod Mauritanije stradalo 58 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2019

Najmanje 58 osoba je izgubilo život u potapanju broda kod obale Mauritanije, javila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) koja je navela i da su 83 putnika uspela plivajući da stigne do obale. Brod koji je potonuo krenuo je 27. novembra iz, takođe zapadnoafričke države, Gambije. Brod...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.