U akcijama Interpola u 36 zemalja zaplenjena roba vredna 25 miliona dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akcijama Interpola u 36 zemalja zaplenjena roba vredna 25 miliona dolara

Međunarodna policijska organizacija Interpol saopštila je da su policajci, carinici i pripadnici drugih bezbednosnih agencija zaplenili falsifikovanu i krijumčarenu robu, vrednu 25 miliona dolara, tokom racija izvedenih od marta do maja u 36 zemalja.

Interpol je danas naveo da su među pronađenom falsifikovanom robom bili farmaceutski proizvodi, uključujući antibiotike, pilule protiv malarije i testove za utvrđivanje trudnoće.

Cigarete, alkohol i krijumčareno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gorivo takođe su zaplenjeni u racijama izvedenim u Africi, Aziji, Južnoj Americi i na Bliskom istoku.

Agencija sa sedištem u francuskom Lionu navela je da je na graničnom prelazu u Nigeru zaplenjeno 29 tona falsifikovanih medicinskih proizvoda koji su bili u dva kamiona.

Uhapšeno je ili identifikovano 645 osoba, navodi Interpol i dodaje da je cilj operacija bilo otkrivanje lanaca dostave i kriminalnih mreža iza njih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.