U Vijetnamu uništavaju kineska preduzeća

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vijetnamu uništavaju kineska preduzeća

15.05.2014. -

U severnom delu Vijetnama, u provinciji Ha Tin, u sukobima demonstranta je poginuo 21 čovek, oko 100 je ranjeno. Među njima 5 Vijetnamaca i 16 Kineza.

U noći na četvrtak je nekoliko stotina demonstranata pokušalo da napadne fabriku čelika Formosa Plastics Group, koji je u vlasništvu tajvanske korporacije. Policija je uhapsila oko 500 vandala.

Nešto ranije je oko 20.000 demonstranata na jugu Vijetnama uništilo 15 stanih preduzeća, za koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << mislili da su kineska.

Sukobi se održavaju u uslovima sve veće zategnutosti u odnosima između Kine i Vijetnama. Odnosi su počeli da se pogoršavaju kada je Kina postavila platformu za bušenje kod spornih Paracelskih ostrva u Južnom kineskom moru.

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Stringer    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.