U Venecueli osuđeno šest američkih menadžera kompanije Citgo

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2020, 11:26

U Venecueli osuđeno šest američkih menadžera kompanije Citgo

Sud u Venecueli osudio je šest američkih menadžera u kompaniji za preradu nafte Citgo iz Hjustona koja je u vlasništvu venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA.

Vrhovni sud je presudio da su krivi za korupciju i izrekao kazne zatvora.

Petorica su osuđeni na po osam godina i deset meseci zatvora, a jedan na 13-godišnju zatvorsku kaznu.

Brat dvojice osuđenih Rafael Sambrano rekao je da su oni "nesumnjivo nevini" i da su "žrtve pravosudnog terorizma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U slučaju, kako je rekao, nije bilo dokaza u prilog osuđujućoj presudi, a advokati su najavili žalbu.

Svih šestorica su se na suđenju izjasnili da nisu krivi. Osuđeni su svi rodom iz Venecuele, petorica su naturalizovani Amerikanci, a jedan ima boravak u SAD.

Pre tri godine, oni su bili pozvani u Venecuelu pod izgovorom da dolaze na poslovni sastanak a uhapšeni su pod optužbom za korupciju.

Njihovo hapšenje bilo je deo čistki unutar PDVSA koje je predsednik Venecuele Nikolas Maduro sproveo u vreme pogoršanih odnosa Karakasa i Vašingtona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.