U Ustavni sud Srbije stigao predlog da se zabrani utradesničarski Levijatan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2023, 17:38

U Ustavni sud Srbije stigao predlog da se zabrani utradesničarski Levijatan

Ustavni sud Srbije dobio je predlog Republičkog javnog tužilaštva da se zabrani udruženje Levijatan, saopštio je sud 31. jula za Radio Slobodna Evropa (RSE). Članovi ultradesničarskog Levijatana, koji se predstavljaju kao borci za zaštitu životinja, zastupaju antimigrantske, antiromske i anti-LGBT stavove, a jedan slučaj napada na migrante i izbeglice rezultirao je i sudskom presudom. Kako se navodi u odgovoru Ustavnog suda za RSE, tužilaštvo traži zabranu po dva osnova. Prvi razlog je to...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud Srbije dobio predlog tužilaštva za zabranu udruženja Levijatan

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2023

Republičko javno tužilaštvo poslalo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu desničarskog udruženja Levijatan, objavio je danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Ustavni sud stigao predlog da se zabrani "Levijatan": Tužilaštvo navelo dva razloga za to

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2023, 10:09

Ustavni sud Srbije dobio je predlog Republičkog javnog tužilaštva da se zabrani udruženje Levijatan, saopštio je sud za Radio slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.