U Turskoj privedeno 76 profesora zbog istrage o puču

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj privedeno 76 profesora zbog istrage o puču

Turske vlasti su privele 76 profesora jednog univerziteta u Istanbulu, u okviru istrage o pokretu koji smatraju odgovornim za julski pokušaj puča, prenele su turske novinske agencije.

Agencija Anadolija je javila da su izdati nalozi za privođenje 103 zaposlena Tehničkog univerziteta "Jildiz", optuženih za "članstvo u naoružanoj terorističkoj organizaciji".

Policija je jutros pretresla kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i zadržala 73 osobe. U Istanbulu su privedene još dve osobe, kao i još jedna u Ankari.

Vlada Turske je posle julskog pokušaja puča uhapsila i optužila za terorizam 37.000 ljudi, a iz državne službe otpustila 100.000.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Istanbulu privedeno 76 profesora

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2016

Turske vlasti su privele 76 profesora jednog univerziteta u Istanbulu, u okviru istrage o pokretu koji, smatraju odgovornim za julski pokušaj puča, prenele su danas turske novinske agencije...Agencija Anadolija je javila da su izdati nalozi za privođenje 103 zaposlena Tehničkog univerziteta "Jildiz",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Turska: U Istanbulu privedeno 76 profesora

Izvor: Blic, 19.Nov.2016, 01:18

Turske vlasti su privele 76 profesora jednog univerziteta u Istanbulu, u okviru istrage o pokretu koji, smatraju odgovornim za julski pokušaj puča, prenele su turske novinske agencije...Agencija Anadolija je javila da su izdati nalozi za privođenje 103 zaposlena Tehničkog univerziteta "Jildiz", optuženih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.