U Tunisu i dalje nestabilno

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tunisu i dalje nestabilno

Situacija u Tunisu i dalje je nestabilna, a prema poslednjim podacima UN, u protestima koji su doveli sa skidanja sa vlasti predsednika Ben Alija, poginulo je 219, a 510 ljudi je povređeno

Najnovije informacije UN o broju žrtava u masovnim protestima u Tunisu izneo je danas na konferenciji za štampu šef misije Visokog komesarijata UN za ljudska prava Bakr Nediaj (Bacre Ndiaye)

On je rekao da ti podaci nisu definitivni i da Ujedinjene nacije nastavljaju istragu o >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ukupnom broju poginulih i povređenih u Tunisu. Prema prethodniom izveštaju Ujedinjenih nacija, samo do 19.januara u Tunisu je poginulo najmanje sto ljudi.

Kako saznaje agencija Frans pres, više stotina demonstranata okupilo se jutros u centru grada Kaserina u znak protesta zbog više nasilnih incidenata do kojih je juče došlo u tom gradu.

Osnovni zahtev demonstranata koje je vojska rasterala bio je da se kazne svi koji su juče učestvovali u neredima i pljačkama.

Za vreme jučerašnih nereda policija nije intervenisala, saznaje Frans pres.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.