U Švedskoj uhapšeno 14 osoba zbog planiranja napada na migrante

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švedskoj uhapšeno 14 osoba zbog planiranja napada na migrante

Policija u Stokholmu saopštila je danas da je uhapsila 14 muškaraca zbog sumnje da su planirali napade na jedan centar za azil u blizini prestonice Švedske. Portparol policije Lars Bistrom izjavio je da je tokom policijske akcije u ponedeljak uveče u automobilima pronađeno razno oružje u švedskom gradu Nineshamn, 60 kilometara južno od Stokholma, ali ne i vatreno oružje. On nije naveo identitet osumnjičenih, ali su švedski mediji preneli da je lokalni policijski zvaničnik Lars Alvarsjo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kazao da su oni Poljaci, kao i da se veruje da su pripadnici desničarskih organizacija. Bistrom je kazao da se sumnja da su uhapšeni muškarci pripremali, kako je naveo, ozbiljne napade i podmetanje požara, ne navodeći detalje. AP navodi da hapšenja dolaze u jeku povećanog protivljenja migratima i zabeleženih napada na izbegličke centre u skandinavskim zemljama, u koje je tokom 2015. godine stiglo 163.000 ljudi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Švedskoj uhapšeno 14 osoba zbog planiranja napada na migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016

Policija u Stokholmu saopštila je danas da je uhapsila 14 muškaraca zbog sumnje da su planirali napade na jedan centar za azil u blizini prestonice Švedske...Portparol policije Lars Bistrom izjavio je da je tokom policijske akcije u ponedeljak uveče u automobilima pronadjeno razno oružje u švedskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.