Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švedskoj izmereno minus 39,5 stepeni, najhladnija noć u Velikoj Britaniji

U Švedskoj je danas zabeležena najniža temperatura ovog meseca - minus 39,5 stepeni Celzijusa, saopštio je švedski hidrometeorološki zavod.

Švedski meteorološki i hidrološki institut naveo je da je ta temperatura izmerena u mestu Nikaluokta u Laponiji, koja obuhvata severne delove Norveške, Švedske i Finske. Januar u Švedskoj je u proseku bio topliji nego što je uobičajeno, dodao je institut.

Najniža do sada izmerena temperatura u Švedskoj - minus 52,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stepeni, zabeležena je 1966. godine u Laponiji. U Velikoj Britaniji je prethodna noć bila najhladnija ove zime, sa minus 11 stepeni u Škotskoj. Zbog hladnog vremena otkazani su neki polasci vozova, dok su na aerodromima u Mančesteru i Liverpulu juče bili obustavljeni letovi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.